trein China-Nederland

Deze week komen er voor het eerst goederen van D&D per trein vanuit onze fabriek in Jiashan (China) naar Nederland. Na opvragen van alle condities en overleg met de klant is er dit keer voor de trein gekozen.

Het transport is een nulserie van nieuwe fitness-apparaten die eerder dan gepland nodig zijn. Aanvankelijk was het de bedoeling om deze per boot te vervoeren, maar door een versnelde opening van een sportstudio was het zaak om deze eerder in Nederland te hebben.

Als pilot is een eerste batch als LCL-vracht verstuurd. Dit is naar volle tevredenheid gedaan. Op basis van deze positieve ervaring is besloten om de overige 24 stuks ook per trein te verzenden. Het gaat om een FCL-container.

deels geladen container voor vervoer per trein

In bovenstaande foto zijn bijna alle apparaten in de container geladen. Voor extra zekerheid zijn de pallets vastgespijkerd in de containervloer om zo verschuiven te voorkomen, zie onder.

vastgespijkerde pallet

Trein

Het vervoer per trein is een alternatief voor de duurdere luchtvracht en langer durende scheepvaart.
Een treinrit van ongeveer 11.000 km en duurt pakweg 14 dagen. Onderweg worden de draaistellen twee keer gewisseld vanwege de verschillende spoorbreedtes in China-Rusland-Europa. China gebruikt net als het grootste deel van Europa normaalspoor van 1435 mm, Rusland en landen die vroeger deel uitmaakten van de Sovjet Unie gebruiken Russisch spoor van 1520 mm.

Het versturen van grote apparaten is een stuk duurder dan het vervoer per boot. Maar het is beslist een zeer goed alternatief voor luchtvracht. Wij zullen hier vaker gebruik van gaan maken.

Met deze inmiddels opgedane ervaring kunnen wij onze klanten beter adviseren over de verschillende transportmogelijkheden die er op dit moment zijn.

D&D Production & Sourcing

D&D Production & Sourcing is een sterke partner, zowel nationaal als internationaal, voor veel bedrijven in de maakindustrie. D&D Production & Sourcing heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met het produceren in China. Wij produceren al jaren producten voor tal van bedrijven in China (Jiashan) voor de lokale Chinese markt, maar ook voor bedrijven in Europa.

Contract

Meer weten over productie voor China, klik hier voor meer informatie.