Jiahe Road

De fabriek van D&D is gevestigd op het Sino-Dutch Industrial Cooperation Park, 85ha groot, aan de Jiahe Road in Jiashan. D&D was als grote Nederlandse investeerder gevraagd een voorstel te doen voor de straatnaam.

Om de Nederlandse roots tot uiting te brengen zijn de volgende opties aan de gemeente voorgelegd:

Van Gogh Road
De bekendste Nederlandse schilder die ook een grote bekendheid geniet in China. Kijk maar eens naar de drommen Chinese toeristen bij het Van Gogh-musuem in Amsterdam.

Cruijff Road
Een geniale voetballer die bij leven al een legende was. Hans dit heeft in zijn jeugd persoonlijk langs de lijn mogen ervaren bij een wedstrijd Ajax – ADO. Noem de naam Cruijff in China en men weet direct over wie je het hebt.

Mondriaan Road
Een kunstschilder en kunsttheoreticus, pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren. Een stijl die overeenkomsten heeft met de werkwijze van D&D, “direct en zonder poespas”.

De gemeente Jiashan heeft deze voorstellen serieus in overweging genomen. De commissie constateerde dat deze straatnamen voor de Chinezen onuitspreekbaar zijn. Men is derhalve na goed onderling overleg met een mooi alternatief gekomen: Jiahe Road.

Het woord Jiahe bestaat uit twee delen: Jia wat staat voor de plaats Jiashan en He wat Holland betekent in de Chinese taal. En zo geschiedehet dat de fabriek van D&D nu is gevestigd aan Jiahe road in Jiashan (China).