shrink wrapping

Shrink wrapping is een nieuwe verpakkingstechniek bij D&D Production & Sourcing. Met name een interessante techniek om uw verpakkingen (lees ook producten) een professionele uitstraling te geven. Lees onderstaand meer over de mogelijkheden.

inleiding

Met een goede krimpfolie als verpakking slaat u twee vliegen in één klap. Uw producten zijn lucht- en waterdicht verpakt waardoor ze langer netjes blijven. Daarnaast geeft deze een degelijke indruk aan uw klanten.

materiaal

Krimpfolie is een transparante plastic film die bij verhitting strak om het verpakte materiaal (verpakking/product) krimpt.

Het meest gebruikte materiaal voor krimpfolie is polyolefine (polyethyleen of polypropyleen). Het is verkrijgbaar in diverse kleuren, dikten, sterkten en krimpratio’s. Qua uitvoeringen is er bij ons te kiezen uit; vlakke folie, half buis folie en buis folie.

De folie kan van 1 zijde (mono) of 2 zijden (biaxiaal) krimpen. De term mono- of bi-axiaal refereert aan de richting waarin de folie vervormt.

Mono-axiaal
Soms is het gewenst dat de folie in één richting vervormt (mono). Denk hierbij aan het verpakken van lange producten, zoals aluminium profielen.

Bi-axiaal
Wanneer een verpakking geheel strak omsloten moet worden dient een folie in twee richtingen (bi-axiaal) te vervormen.

voordelen

Een duurzame indruk van uw producten.
Extra bescherming tijdens opslag en transport:
– Krimpfolie houdt uw producten stevig op zijn plek.
– Biedt goede bescherming tegen vocht en vuil.
De verpakking is goed zichtbaar (bij transparante folie).

werkwijze

Folie van de rol trekken. Het product/verpakking invoegen. Met behulp van een lasframe de uiteinden sealen.

De verpakking gaat dan middels een transportband door de verwarmde tunnel. Door de warmte zal de folie gaan krimpen.

shrinkwrapping

Belangrijk bij het krimpen/sealen is dat de ingesloten lucht tijdens het krimpen kan ontsnappen. Dit kunt u aan onze experts overlaten.

Specificaties krimpmachine:
– Max. formaat: 700x350x200mm
– Capaciteit: 800 stuks / uur-

D&D Production & Sourcing

D&D is een co-manufacturer die apparaten, producten, bouwgroepen en componenten produceert voor OEM-klanten. D&D heeft een kantoor in Nederland en een fabriek in China. Ons motto is: “Made in China, made Safe and Simple.”

afspraak

Wilt u ook uw omzet met tenminste 25% vergroten door intelligente uitbesteding van productie. Maak dan hier een afspraak met een van ons: https://www.dand.nl/contact