#1-nieuwsbrief

Hierbij de eerste nieuwsbrief van D&D Production & Sourcing. De reden is dat wij merken dat klanten vaak niet op hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen bij ons. En weten dus niet dat wij veel meer kunnen.

Deze nieuwsbrief krijgt geen vaste frequentie, maar wordt verzonden op het moment dat er twee onderwerpen te melden zijn. De onderwerpen die aan bod gaan komen zijn een nieuwe techniek, een inspirerende klantcase of zomaar iets bijzonders. In deze brief een klantcase “SLIDE” en de nieuwe lashoek.

SLIDE

Tijdens ESEF, maart 2018, in Utrecht zijn wij in contact gekomen met Kaj Beetstra van Innovation in Motion (IIM). IIM had op dat moment de SLIDE® (https://slide.store) ontwikkeld. De SLIDE is een betaalbaar en gebruiksvriendelijk systeem om bestaande gordijnen slim te maken. Kai was naar deze beurs gekomen met als doel om een producent te zoeken voor de SLIDE®.

Na een aantal besprekingen is er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen IIM en D&D. Beide bedrijven zijn daarna intensief aan de slag gegaan om de productie van de SLIDE® in gang te zetten.

Foto: v.l.n.r. Kaj (IIM), Hans (D&D, Thijs (IIM) en Jan (D&D)

Voor de maakdelen zijn de benodigde gereedschappen zijn gemaakt. Bij diverse bedrijven worden maakdelen ingekocht als de behuizingen, de assen en electronica. Bij weer andere fabrikanten worden de koopdelen gekocht, bijvoorbeeld schroeven, motoren, voedingen enz.

De montage van de SLIDE®’s gebeurd bij D&D in Jiashan (PRC). Dit vindt plaats in een aparte ruimte in de fabriekshal Een ESD-veilige omgeving om electronica veilig te monteren. Voor de montage zijn er speciale hulpgereedschappen ontwikkeld om de montage zekerder en sneller te laten verlopen.

Na montage worden alle SLIDE®’s 100% uitvoerig getest op een speciaal testframe. Pas na het goed doorlopen van de testprocedure wordt een SLIDE voorzien van een serienr. De SLIDE®’s worden daarna met alle toebehoren (voeding, klemmen en pluggen) verpakt in een luxe doos. Deze wordt vervolgens luchtdicht verpakt met een shrink wrapping machine.

De gesealde verpakkingen worden opgestapeld op een pallet en tenslotte met folie omwikkeld. De gehele pallet is zo voldoende stabiel en beschermd voor het vervoer over zee. De pallets worden met andere goederen geladen in een eigen container (FCL). Per containerboot worden de producten naar Rotterdam vervoerd.

Zie video op YouTube: https://youtu.be/7VDzvoSPxd4

lashoek

Recent is er geïnvesteerd in de inrichting van een lashoek. Er zijn twee lastechnieken beschikbaar; MIG en TIG. Elk met specifieke kenmerken.

TIG-lassen

TIG is geschikter voor dunner plaatwerk. Het is zaak zo min mogelijk warmte in te voeren bij het lassen. Zodat kromtrekken tot een minimum beperkt wordt. Bij deze techniek wordt er geen/weinig lasmateriaal toegevoegd. Het toevoeren van lasdraad is altijd handmatig.

MIG is met name geschikt bij dikkere platen. Tijdens het lassen wordt automatisch lasdraad toegevoegd. Hierdoor gaat het lassen een stuk sneller. Er is een hogere warmtetoevoer en daardoor kromtrekken. In dit geval is dit door richten te corrigeren.

lasmal

De lasmallen die nodig zijn worden gemaakt door een gereedschapmakerij. Belangrijk is dat deze ontworpen is met goede aanslagen voor een correcte maatvoering. Maar ook dat de lasposities zo gunstig mogelijk zijn, bij voorkeur onderhands.

In de foto hiernaast is een mal te zien voor een ladder. Dit is een ladder die te zien is achterop bij tal van bestelbusjes. Deze lasmal hiervoor is volgens eerdergenoemde principe gemaakt.

Verder is er ook een kleine lasmanipulator aanwezig. Dit om rondlassen te kunnen doen bij buisproducten.

D&D Production & Sourcing

D&D is een contractfabrikant die voor OEM-bedrijven apparaten, producten, bouwgroepen en componenten produceert. Kernactiviteit is de assemblage, de eigen productie is hieraan ondersteunend. D&D heeft een kantoor in Nederland en een eigen fabriek in China. Ons motto is: “Manufacturing in China – made Simple and Safe.”

Afspraak

Wilt ook u tenminste 25% meer omzet door slimme uitbesteding? Maak dan hier een afspraak.