lashoek

Recent is er geïnvesteerd in de inrichting van een lashoek. Dit artikel gaat over welke lastechnieken wij gebruiken in onze fabriek.

Lastechniek

Er zijn twee lastechnieken beschikbaar; TIG en MIG. Elk met specifieke kenmerken.

TIG

TIG is geschikter voor dunner plaatwerk. Het zaak zo min mogelijk warmte in te voeren bij het lassen. Zodat kromtrekken tot een minimum beperkt wordt. Bij deze techniek wordt er geen/weinig lasmateriaal toegevoegd. Het toevoeren van lasdraad is altijd handmatig.

MIG

MIG is met name geschikt bij dikkere platen. Tijdens het lassen wordt automatisch lasdraad toegevoegd. Hierdoor gaat het lassen een stuk sneller. Er is een hogere warmtetoevoer en daardoor kromtrekken. In dit geval is dit door richten te corrigeren.

Tooling

De lasmallen die nodig zijn worden gemaakt door een gereedschapmakerij. Belangrijk is dat deze ontworpen is met goede aanslagen voor een correcte maatvoering. Maar ook dat de lasposities zo gunstig mogelijk zijn, bij voorkeur onderhands.

In onderstaande foto is een mal te zien voor een ladder. Deze is volgens bovengenoemde principe gemaakt.

lasmal

Verder is er ook een kleine lasmanipulator aanwezig, zie foto onder. Dit om rondlassen te kunnen doen bij buisproducten.

lasmanipulator

D&D Production & Sourcing

D&D is een contract-manufacturer die apparaten, producten, bouwgroepen en componenten produceert voor OEM-klanten. Kernactiviteit is de assemblage, de eigen productie is hieraan ondersteunend.

D&D heeft een kantoor in Nederland en een eigen fabriek in China. Ons motto is: “Made in China, made Safe and Simple.”

Afspraak

Wilt ook u meer omzet door slimme uitbesteding? Maak dan hier een afspraak.