Oranje Handelsmissiefonds

D&D Safe Sourcing heeft de ambitie om de komende jaren sterk te groeien. Deze groei willen wij middels het oranje handelsmissiefonds een boost geven. Om deze reden heeft D&D Safe Sourcing zich officieel ingeschreven voor dit fonds.

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De troonswisseling op 30 april 2013 is voor de initiatiefnemers hét moment geweest om hun kennis en ervaring te bundelen en daarmee het belang van internationale handel voor Nederland te onderstrepen.

Het Oranje Handelsmissiefonds helpt jaarlijks tien bedrijven uit het mkb met het realiseren van hun internationale ambities. Dankzij het internationale netwerk, kennis en ervaring helpt het fonds om bedrijven succesvol een nieuwe buitenlandse markt te betreden. Of een bedrijf dat reeds in het buitenland actief, maar kan een duwtje in de rug gebruiken om de kans op succes te vergroten.

Zoals eerder gezegd wil D&D Safe Sourcing sterk groeien. Met name ten aanzien van de omzet in China zelf. D&D Safe Sourcing biedt bedrijven de optie om machines en equipment lokaal te produceren. Een ijzersterk alternatief voor het exporteren naar China. De beoogde groei zal gebaseerd zijn op twee pijlers; 1) een nieuwe en grotere fabriek in China en 2) nieuwe klanten in met name Duitsland.

Op 3 november weten wij of D&D Safe Sourcing genomineerd is. De officiële uitreiking van de prijs zal zijn op 23 november.