Container met afval

U heeft een mooi product, maar de concurrentie zit u op de hielen. U moet meegaan met deze lagere prijzen, maar uw marges slinken en slinken.

Een kennis heeft de oplossing: China. Hij heeft ook een mannetje daar en brengt u in contact. Het contact loopt gesmeerd en al snel besluit u om het uit te gaan proberen. U reist naar China om de geselecteerde fabrikant te bezoeken en wordt daar vorstelijk onthaald. Het is een mooie fabriek met professioneel personeel. Alles ziet er prima uit. Na intensieve onderhandelingen besluit u om met deze fabrikant in zee te gaan.

U betaalt voor de mallen en proefmodellen en inderdaad, een aantal weken later ontvangt u een proefmodel. U meet en keurt het product, er zijn wat kleine afwijkingen, maar we zijn op de goede weg. De tussenpersoon en u overleggen hoe nu verder en jullie komen overeen, dat de productie gestart kan worden, met wel de aantekening dat de verbeteringen moeten zijn doorgevoerd, anders kunt U de producten niet verkopen. De leverancier verlangt dan dat U 50% aanbetaalt. Dat doet U. € 50.000.=.
Na 6 weken is de eerste container klaar. Er worden een paar producten uitgehaald en naar u toegestuurd: alles is OK. Alle wijzigingen zijn doorgevoerd. Het schip kan vertrekken, maar wel even € 50.000.= overboeken, want anders gaat de container niet mee. OK, dat doen we dan ook maar.
De container komt 6 weken later bij uw bedrijf aan. De kosten van het transport vallen wat tegen, BAF; CAF; Delta toeslag, nooit van gehoord, maar u moet het wel betalen. OK, alles betaald, ook de BTW; invoerrechten en transport heeft u afgedragen.
Eindelijk is de container bij uw bedrijf aangekomen. Hij gaat open, en wat zit erin? Dozen en dozen met uw product, maar wel in de “oude ongewijzigde uitvoering”. En ook de kleur is niet welke was afgesproken, terwijl U dit nog zo had benadrukt in de onderhandelingen. Zo kunt u er niets mee.

U belt vervolgens de tussenpersoon in China, maar krijgt géén gehoor. U belt met de fabriek, maar daar kunnen ze u ook niet helpen, want zij hebben helemaal geen opdracht gekregen om het product te maken, alleen maar een paar proefmodellen. Die waren in 2e instantie toch goed? Wanneer krijgen zij de opdracht? U belt uw kennis, maar die krijgt ook geen contact met zijn mannetje. Einde verhaal, u heeft een container met afval; € 130.000,= verlies en het ergste: géén producten om te verkopen.

D&D Production & Sourcing BV voorkomt dit soort praktijken. Wij hebben het hele traject in handen, van opdracht tot levering, u betaald pas NA LEVERING, wanneer U heeft kunnen constateren, dat de producten volgens Uw normen geleverd zijn.