#2-nieuwsbericht

Hierbij leest u de tweede nieuwsbrief van D&D Production & Sourcing. Deze nieuwsbrief heeft geen vaste frequentie, maar wordt gepubliceerd op het moment dat er twee onderwerpen te melden zijn. Dit kan gaan over een nieuwe techniek, een inspirerende klantcase of zomaar iets bijzonders.

In deze brief de klantcase “BodyBase” en een interview met de directie naar aanleiding van het 15-jarige jubileum.

BodyBase

Sabrina Albert (bodybasegroup.com) is bedenker/eigenaar van het fitnessconcept BodyBase. Het concept is gebaseerd op een high-tech machine de BaseLine: een nieuwe machine die razendsnel resultaten oplevert. Het basisprincipe is het direct richten op de spiergroepen. De BaseLine is het belangrijkste onderdeel van BodyBase; een training, een boutique-gym, een franchise concept, een community, een lifestyle en een uitdagend, inspirerend merk. Voor Sabrina maken wij in China dit fitness apparaat, de BaseLine, in twee uitvoeringen (BaseGym en BaseFlow).

De BaseLine is sterk, laag in onderhoud, minimalistisch in design en gebouwd om te blijven bestaan! De perfecte combinatie van design, geavanceerde technologie en premium materiaal. Met zijn stille en soepele beweegbare basis, zware weerstand en innovatief weerstandsactiveringssysteem, is de BaseLine ontworpen om slim te trainen! Een kwalitatief hoogwaardige, slimme en sexy machine, die in korte tijd resultaten toont.

De BaseLine is te vinden in twee typen studio’s; BaseGym en BaseFlow. De workouts zijn snel maar effectief en worden uitgevoerd op uptempo beats die de sporters in een energieke en dynamische flow brengen. In de BaseGym studio zijn de oefeningen in uptempo met opzwepende muziek. In een BaseFlow studio draait het meer om body en balance in een ontspannen sfeer.

Jubileum

directie

D&D bestaat sinds 15 juli 15 jaar, een jubileum om even bij stil te staan. In het volgende interview met Hans en Jan kijken we terug.

Vertel eens iets over jullie achtergrond?
Hans:
Al op een jonge leeftijd, 19 jaar, leiding gegeven aan het metaalbedrijf van mijn vader. Daarna 4 jaar als verkoopdirecteur gewerkt in Canada. Na terugkomst een bedrijf geleid, dat hydraulische kranen fabriceerde. Vervolgens een eigen bedrijf gestart dat hydrauliek leverde voor kippers en gereedschapskisten voor vrachtwagens maakte.

Jan:
Na mijn studie gaan werken bij Philips. Eerst in Eindhoven en daarna in Heerlen en Winterswijk. Enkele jaren gewoond en gewerkt in Duitsland. Daarna gaan werken als inkoopdirecteur bij een Amerikaanse multinational. Bij dit bedrijf de supply chain georganiseerd in China.

Hoe is het idee voor D&D ontstaan?
Jan:
Tijdens mijn periode bij het Amerikaanse bedrijf ontstond het idee voor een bedrijf in China. Een full service bedrijf voor het verzorgen van productie voor het MKB in China.

Hans:
Tijdens een tennistoernooi van onze dochters leerde ik Jan kennen. Hij vertelde mij over zijn business plan. Dit sprak mij zeer aan. Zijn kennis en ervaring in China en mijn contacten bij het MKB waren een goede match.

Wanneer zijn jullie gestart met D&D?
Op 5 juli 2006 zijn wij gestart met D&D. In NL ging dit makkelijk, dit was een ander verhaal in China. Hier duurde het een eeuwigheid voordat een bedrijf konden oprichten, een vestigingsadres, bankrekening en bedrijfsnaam geregeld waren. Vooral de bedrijfsnaam lukte maar niet totdat iemand riep “doe maar iets met Jan en Hans, zoals YangHan”

Waarom gekozen voor Shanghai als locatie?
Jan:
In de regio Shanghai had ik al relaties en lag deze stad dus voor de hand.

Hans:
Daarnaast konden we bij een vriend, die kantoor hield in Shanghai, ruimte huren.

Hoe zijn jullie gestart in China?
In Shanghai met een inkoopkantoor, een shared office van 10 m2. Daar direct twee personen in dienst genomen voor de inkoop en kwaliteitscontrole.

Hoe hebben jullie de taken onderling verdeeld?
Hans:
Ik hou mij voornamelijk bezig met de Techniek (productie en assemblage).

Jan:
Mijn aandacht gaat uit naar de organisatie, financiën, personeel enz.

D&D Production & Sourcing

D&D is een contractfabrikant die voor OEM-klanten apparaten, producten, bouwgroepen en componenten produceert. Kernactiviteit is de assemblage, de eigen productie van plaatwerk is hieraan ondersteunend. D&D heeft een kantoor in Nederland en een eigen fabriek in China. Ons motto is: “Manufacturing in China – made Simple and Safe.”

Afspraak

Wilt ook u tenminste 25% meer omzet door slimme uitbesteding? Maak dan hier een afspraak.