Nieuwbouw in China

D&D heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. De locatie in Shanghai is hierdoor veel te klein geworden. Er is daarom besloten om een nieuwe en grotere fabriek te bouwen in China. Deze komt in het Sino-Dutch park in Jiashan.

D&D Production & Sourcing heeft op 3 juli het koopcontract, voor de grond getekend. Deze ondertekening is de eerste stap voor de nieuwbouw van een fabriek in Jianshan. Onderstaande foto is gemaakt tijdens dit officiële moment met de Chinese overheid. Jan van der Donk schudt hier de hand van een hoge partijfunctionaris.

Jan met partijfunctionaris

Sino-Dutch park

Jiashan is een uur rijden van Shanghai, in een van China’s sterkst economische groeigebieden. Hier wordt het Sino-Dutch Park ontwikkeld voor met name Nederlandse bedrijven. Heineken heeft hier in 2016 een van de grootste brouwerijen in Azië in Jiashan geopend. Op het terrein van 5000 m^2 tegenover Heineken komt de fabriekshal te staan van 3.000 m^2. Naast de fabriek wordt een kantoorpand gebouwd van drie verdiepingen. Onderstaande foto is gemaakt tijdens de Foundation Laying Ceremony. Een ceremoniële handeling voor de start van dit bouwproject. Dit is vergelijkbaar met wat wij kennen als de eerstesteenlegging.

Foundation Laying Ceremony

Groei

Klanten van D&D Production & Sourcing bevinden zich in China en Europa. Met name de productie voor de Chinese markt neemt een grote vlucht. Het gaat daarbij met name om machines en apparaten voor agrifood. Deze zijn dikwijls vrij groot van omvang en er is mede daarom dringend meer ruimte nodig.

Operationeel

Hans van Dam en Jan van der Donk zijn afwisselend in China om de directie te voeren. De dagelijkse leiding is in handen van onze Nederlandse bedrijfsleider, Sjoerd van Olphen. Hij verzorgt met 30 van onze collega’s de productie, sourcing en assemblage.

Plaatwerk

In de nieuwe fabriekshal zal er ook gestart worden met productie van plaatwerk. Dit om in te spelen op de groeiende vraag van onze klanten.

Vragen

Contact >>.