2018 Chinees nieuwjaar

Het lijkt nog ver weg, maar zit er toch aan te komen. In 2018 valt het Chinese Nieuwjaar op vrijdag 16 februari 2018. Volgens de officiële kalender zal dit 7 dagen duren, van 16 februari tot 23 februari.

Het Chinese nieuwjaar vindt ieder jaar op een andere datum plaats en ieder jaar staat in het teken van een dier. In 2018 valt het Chinese Nieuwjaar op 16 februari en begint het jaar van de Hond. Het Chinese Nieuwjaar staat bekend vanwege de vele bijzondere gebruiken zoals het ophangen van een nieuwjaartekening, rode lampionnen, leeuwendansen, nieuwjaarbloemen, vuurwerk, wierook branden, trommels, enzovoorts. Het Chinese Nieuwjaar wordt uiteraard ook groots gevierd door onze collega’s in Jiashan. Om deze reden is onze fabriek gesloten van 16 januari tot 23 februari.

Volgens legenden was Nian (“Nyehn”) een mensetend prooidier in het oude China, die ongemerkt huizen kon binnendringen. Al gauw leerden de Chinezen dat Nian gevoelig was voor hard lawaai en de kleur rood, en zij verdreven hem met explosies, vuurwerk, en veelvuldig gebruik van de kleur rood in het huis. Deze gebruiken leidden tot de eerste nieuwjaarsvieringen.
Het Chinese Nieuwjaar is ook de tijd wanneer de grootste menselijke migratie plaatsvindt, wanneer Chinezen over de hele wereld naar huis keren op nieuwjaarsavond om met het avondeten bij hun familie te zijn.

In deze periode zullen er minder producten naar Europa verscheept worden. Het is verstandig om hier alvast rekening mee te houden door:
– Nu een extra bestelling te plaatsen
– Een kleine voorraad op te bouwen
Heeft u hierover vragen neem dan contact met ons op. Klik hier.

Overige artikelen die u misschien interesseren:
Productie in en voor China.