copyright = right to copy?

U wilt met een innovatief product de markt gaan veroveren. De prognoses qua aantallen zijn groot, dus u denkt CHINA! U heeft daar geen ervaring mee, dus hoe pakken we dit aan? Een kennis heeft de oplossing: Hij heeft een mannetje daar en brengt u in contact. Het contact loopt gesmeerd en al snel besluit u om het uit te gaan proberen.

U reist naar China om de geselecteerde fabrikant te bezoeken en ook daar wordt u vorstelijk onthaald. Na intensieve onderhandelingen besluit u om met deze fabrikant in zee te gaan: een mooie fabriek; professioneel personeel. Alles ziet er prima uit. U betaalt voor de mallen en proefmodellen en inderdaad, een aantal weken later ontvangt u een proefmodel. U meet en keurt het product, er zijn afwijkingen, maar we zijn op de goede weg. De tussenpersoon en u overleggen hoe nu verder en jullie komen overeen, dat er nieuwe proefmodellen worden gemaakt.

U heeft bedacht dat u met het product op een beurs wilt staan en vraagt of de modellen snel kunnen komen. Dit wordt toegezegd. Echter de deadline van de beurs nadert en de modellen blijven uit. Iedere keer worden er nieuwe toezeggingen gedaan, maar uiteindelijk staat u op de beurs, zonder producten, alleen met wat folders en de modellen die u eigenlijk niet wilt tonen. Op een stil moment besluit u een rondje te maken over de beurs. Tot uw stomme verbazing ligt er op een stand van een Chinees bedrijf: UW PRODUCT. Helemaal perfect, met de door U ontwikkelde verpakking, maar met een Chinese naam. U vraagt zich af hoe dit mogelijk is. Bellen met de tussenpersoon, maar géén gehoor. U belt met de fabriek, maar daar kunnen ze u ook niet helpen, want zij hebben helemaal geen opdracht gekregen om het product te maken. Gelukkig heeft u het product laten patenteren of u heeft er copyright op, of niet: dan is het helemaal een ramp en bent u het product volledig kwijt.

D&D Production & Sourcing BV voorkomt dit soort praktijken. Wij hebben het hele traject in handen, van opdracht tot levering. Wij, bepalen hoe en door wie de ONDERDELEN van het product worden gemaakt en zetten het zelf, in onze eigen fabriek in elkaar. Geen van de leveranciers weet waar de onderdelen voor gemaakt worden en geen van hen heeft het volledige tekeningenpakket in handen.